The Answering Machine

Verk Produksjoner “The Answering Machine” | BIT Teatergarasjen
Friday 20th + Saturday 21st February
19:00hrs
Studio Bergen

Regi Saila Hyttinen Utøver Fredrik Hannestad Tekst Finn Iunker Oversettelse Kristian Seltun og Verk Produksjoner Lyd Per Platou Scenografi Signe Becker og Verk Produksjoner Video Amanda Steggell Lys: Tilo Hahn Dramaturg Kristian Seltun Idé utviklet i samarbeid med Anders Mossling

(as described on underskog!)

” …… Selv om Ibsen-pris vinner Finn Iunker og hans tekster for teater begynner å bli kjent for stadig flere, vil The Answering Machine likevel være ny for mange. Iunker skrev teksten under et studieopphold i Amsterdam i 1994 og fra hans egen hånd foreligger den kun på engelsk. Stykket ble oppført første gang ved BIT Teatergarasjen i 1994 av det belgiske kompaniet tg STAN og gjorde uutslettelig inntrykk på mange.

The Answering Machine har ingen enhetlig handling. Vi skimter en jeg-person, men hun eller han kan være flere. Vi kastes mellom reisebeskrivelser og referanser til logikk-faget, vitenskapsteoretiske spørsmål og problemer med å oppdra tenåringsjenter. Det handler kanskje om å erfare og å huske – og om umuligheten av begge deler. Det er en tett prosatekst, brutt opp av en rekke punktum, ofte ord for ord. Om det ikke var for undertittelen, «A text for a theatre», ville det ikke være noe som tilsa at teksten er ment å være akkurat det – en tekst for teater.

Finn Iunkers teatertekster har lite å tjene på en psykologisk tilnærming i iscenesettelsen. Til det er de for stiliserte i formen. Dette passer Verk Produksjoner bra. De har gjennom en lang rekke forestillinger vist at de behersker en distansert spillestil, som like mye understreker tekstens autonomi som den skaper teatrale karakterer.

Verk Produksjoner er et skuespillerbasert ensemble som arbeider med tekstteater og har siden 2002 arbeidet med dramatiske tekster. Under teaterfestivalen Meteor 2007 gav de bergenspublikum en uforglemmelig teateropplevelse med Ifigeneia, en av festivalens sterkeste teaterforestillinger.

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere

* Mer informasjon: http://www.balverk.anart.no
* Billetter: Billetter på Billettservice” / 815 33 133, utsalgssteder og i døren ….”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: